Διακοπές Λίμνη Πλαστήρα

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2007

image Χειμώνα - καλοκαίρι το νερό της τεχνητής λίμνης το διεκδικούν πολλοί, αλλά και οι τουρίστες μαζί! Είναι τέτοια η τουριστική ανάπτυξη-υποδομή στην περιοχή, που επιτρέπει και θερινό τουρισμό, και μπάνιο, και δροσιστικό καγιάκ, ποδήλατο βουνού, πεζοπορία κ.λπ. Στη λίμνη Πλαστήρα θα είναι δροσερά τώρα το φθινόπωρο, ενώ κανείς δεν πρέπει να χάσει την ευκαιρία της εξόρμησης στην οροσειρά των Αγράφων. Αυτή την εποχή σχεδόν όλα τα περάσματα είναι ανοιχτά και τα ορεινά χωριά των Αγράφων, είτε από την πλευρά του Νομού Καρδίτσας είτε από την πλευρά της Ευρυτανίας (δίπλα σε άλλο ποτάμι, στον Αγραφιώτη) ζωντανεύουν. Τα καφενεία ανοίγουν, οι πλατείες γεμίζουν από κόσμο και τα ορεινά βοσκοτόπια από πρόβατα. H ατμόσφαιρα - θυμηθείτε με - θα είναι κάτι παραπάνω από ευχάριστη. Θα είναι εορταστική. Παρά το γεγονός ότι πολλοί προτιμούν τη χειμερινή «έκδοση» της τεχνητής λίμνης Ταυρωπού - όπως επίσημα ονομάζεται - αυτή την εποχή είναι επίσης πολύ όμορφα, γιατί συνδυάζονται μοναδικά το βουνό με το υγρό στοιχείο.

ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΑΣΕΤΕ

Η περιοχή της λίμνης απέχει περίπου 40 χιλιόμετρα από την πόλη της Καρδίτσας (πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού), η οποία με τη σειρά της απέχει 300 χιλιόμετρα από την Αθήνα και 230 από τη Θεσσαλονίκη. Αν δεν θελήσετε να μείνετε στη λίμνη, αλλά απλά να την δείτε, θα πρέπει να ξέρετε ότι ο γύρος της λίμνης είναι μόλις 70 χιλιόμετρα.

ΦΑΓΗΤΟ - ΔΙΑΜΟΝΗ

Με δεδομένη την τουριστική αξιοποίηση της περιοχής (στην οποία θα πρέπει να μπει «φρένο» κάποια στιγμή) οι δυνατότητες για καλό φαγητό στο ύψος των νερών της λίμνης λιγοστεύουν, όσο αυξάνονται και πληθύνονται οι κάθε είδους ταβέρνες. Ανεβείτε λίγο πιο ψηλά, δοκιμάστε κάτι πέρα από το Νεοχώρι, αν θέλετε να ξεφύγετε από τα καθιερωμένα. Παραδόξως, οι γνωστοί ξενώνες της λίμνης έχουν και παράδοση στο καλό φαγητό, ενώ πολλοί από αυτούς έχουν θέα στη λίμνη. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι από τους πιο παλιούς είναι το «Αγνάντι» (24410-93190) στο Νεοχώρι, ενώ το ίδιο καλός είναι και ο νεώτερος «Ανατολή» (24410-93063). Πανέμορφη θέα σε βουνοπλαγιά με έλατα και φόντο τα Άγραφα θα έχετε από τον ξενώνα Φυλακτής (24410-92850). Και στην Πεζούλα υπάρχει ξενοδοχείο (24410-92448), όπως και στα περισσότερα γύρω χωριά (Μούχα, Καστανιά κ.λπ.).