Εκδρομές στα γύρο χωριά της Λίμνης Πλαστήρα

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2007

Το χωριό Φυλακτή είναι ένα χωριό σε ένα υψόμετρο 1200 μέτρων με θέα στο δάσος με δέντρα ελάτης.

Στο χωριό Καλύβια Φυλακτής υπάρχουν πολλά παραδοσιακά ταβερνάκια με εδέσματα της περιοχής

Το Νεοχώρι ήταν κεφαλοχώρι των Αγράφων κατά τη διάρκεια του 16ου και 17ου αιώνα. Σήμερα διατηρεί ακόμα τον παραδοσιακό του χαρακτήρα και είναι από τα γνωστότερα χωριά της Λίμνης Πλαστήρα.

Πολύ κοντά στο χωριό Νεοχώρι υπάρχει ο Βοτανικός κήπος με διάφορα φυτά και δέντρα που υπάρχουν στο οικοσύστημα της περιοχής.

Το Μοσχάτο είναι ένα από τα ομορφότερα και γραφικότερα χωριά με μια μικρή πέτρινη γέφυρα.

Μπορείτε να επισκεφθείτε επίσης τα χωριά: Μούχα, Καστανιά, Άγιο Αθανάσιο, Κρυονέρι, Νεράιδα, Μεσενικόλα και Λαμπερό. Μην παραλείψετε να αγοράσετε μέλι από την περιοχή με σπάνια γεύση και φυσικά συστατικά

Μερικές από τις πιο δημοφιλείς δραστηριότητες που οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν η πεζοπορία και εξερεύνηση διαδρομών μέσα από μονοπάτια.

Μπορείτε να ακολουθήσετε πορείες που είναι γνωστές αλλά και δικές σας διαδρομές απολαμβάνοντας την θέα του μοναδικού τοπίου της περιοχής.

Είναι αυστηρά απαγορευμένο να χρησιμοποιήσει κανείς βάρκα με κινητήρα όμως στη λίμνη, θα βρείτε ειδικά ποδήλατα θαλάσσης και κανό που μπορείτε να τα νοικιάσετε.

Η Λίμνη Πλαστήρα στην Καρδίτσα είναι από τα καλύτερα μέρη φυσικής ομορφιάς στην Ελλάδα που πρέπει πραγματικά να εξερευνήσετε.

Πάρτε αυτήν την απόφαση και είμαι σίγουρος ότι δεν θα το μετανιώσετε.