Όμορφες διαδρομές Σαββατοκύριακο ή μια δυο εβδομάδες στη Λίμνη Πλαστήρα

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2007

clip_image001Για όσους από μας θέλουμε να οργανώσουμε το χρόνο που έχουμε στη διάθεσή μας, μπορούμε να απολαύσουμε τη Λίμνη:
Σε ένα σαββατοκύριακο κάνοντας το Γύρο της αρχίζοντας από όποιο σημείο θέλουμε (από όπου μένουμε, ή από όποιο σημείο την πρωτοπροσεγγίζουμε).
Για μια εβδομάδα ή δύο. Με σταθερό σημείο διαμονής κάνουμε διαδρομές προς διάφορους προορισμούς. Προς τα γύρω βουνά, δάση και μονοπάτια, προς τις πλαζ και τα σπορ, προς την Αργιθέα και τα Άγραφα, προς άγραν αγριολούλουδων ή ό,τι άλλο τραβάει η ψυχή μας. Για να τις γνωρίσουμε και να πάρουμε ό,τι εμπειρίες έχουν να μας προσφέρουν. Είναι διαδρομές από Μορφοβούνι, από Κερασιά, από Πεζούλα, από Νεοχώρι, από Μπελοκομίτη, από Παρατηρητήριο, από Καστανιά, από Λαμπερό. Παρακάτω δίνουμε τα βασικά σημεία

Από Καρδίτσα

Βορειοδυτική παραλίμνια διαδρομή

Αν από την Καρδίτσα θέλουμε να πλησιάσουμε τη βορειοδυτική πλευρά της λίμνης (προς Κερασιά - Κρυονέρι - Καλύβια - Νεράιδα - Πεζούλα - Φυλακτή - Νεοχώρι - Μπελοκομίτη – Φράγμα), η κατεύθυνση του δρομολογίου είναι από Μητρόπολη ολο ευθεια πάνω στο νέο δρόμο.

Ανατολική παραλίμνια διαδρομή

Αν θέλουμε να πάμε για Τσαρδάκι - Άγιο Αθανάσιο - Λαμπέρο - Καστανιά - Μούχα - Φράγμα, η διαδρομή είναι από Μητρόπολη αμέσως ΑΡΙΣΤΕΡΑ. Αν θέλουμε να πάμε κατευθείαν Καστανιά και μετά σε όλα τα προηγούμενα, μπορούμε, εναλλακτικά, από Καρδίτσα να πάρουμε την κατεύθυνση προς Καλλίθηρο - Ραχούλα - Καστανιά.

Κεντρική διαδρομή

Τη διαδρομή αυτή ακολουθούμε αν θέλουμε να συναντήσουμε πρώτα τον Μεσενικόλα και μετά το Μορφοβούνι. Η κατεύθυνση, στην περίπτωση αυτή, είναι από Μητρόπολη ΕΥΘΕΙΑ στο νέο δρόμο και μετά ένα χιλιόμετρο στρίβουμε ΑΡΙΣΤΕΡΑ στον παλιό δρόμο (παραδοσιακή διαδρομή με φυσικές ομορφιές). Από τον Μεσενικόλα, που είναι κόμβος, προς τα δεξιά κατευθυνόμαστε προς Μορφοβούνι και όλα τα μέρη της βορειοδυτικής παραλίμνιας διαδρομής. Προς τα αριστερά, κατευθυνόμαστε προς Τσαρδάκι και όλα τα μέρη της ανατολικής παραλίμνιας διαδρομής.

Πηγήhttp://www.enavotsalostilimniplastira.gr/pages/article.asp?SUBCAT_ID=41