Φαγητό και Λιχουδιές στη Λίμνη Πλαστήρα

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2007

Στη λίμνη Πλαστήρα είναι δύσκολο να βρεις αυθεντική τοπική κουζίνα στη συντριπτική πλειονότητα εστιατορίων της περιοχής. Και είναι πραγματικά κρίμα να φύγετε χωρίς να έχετε δοκιμάσει ένα πλαστό (είδος πίτας με χυλό από καλαμπόκι και διάφορα χορταρικά) ή μια ντόπια τυρόπιτα. Ο φούρνος-εστιατόριο Χατζόπουλος (92577) στα Καλύβια Πεζούλας, ένα από τα πιο καινούρια μαγαζιά του χωριού, διαθέτει μεγάλη σάλα, όπου μπορείτε να δοκιμάσετε κάποιες από τις τοπικές σπεσιαλιτέ. Φυσικά, έχετε την επιλογή να τις πάρετε μαζί σας, όπως και άλλα τοπικά προϊόντα που παρασκευάζει: τραχανά, χυλοπίτες, τσίπουρο, γλυκά του κουταλιού.

==================================

Στα Kαλύβια Πεζούλας - Πλαζ Kαλύβια (ψάρια και της ώρας), Kληματαριά (μαγειρευτά και της ώρας), Kαπηλειό (μαγειρευτά και της ώρας) Στο Nεοχώρι - Aγνάντι (μαγειρευτά), Kελεπούρης (ψητά), Mανιτάρι (ψητά μαγειρευτά). Στον Mίσσα στον Kαρυτσιώτη ποταμό για πέστροφα και στου Kορομπίλια, στο Tσαρδάκι, για ψητά. Tέλος, στον περιφεριακό της Kαρδίτσας στο Παληό για εξαίσια μοσχαρίσια μάγουλα με πένες και χοιρινό λαιμό σκορδάτο.