Λίμνη Πλαστήρα: Πεζοπορία

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2007

Όμορφες πεζοπορικές διαδρομές ανάμεσα σε δάση από έλατα βελανιδιές, καστανιές , δασικούς δρόμους και μονοπάτια, όπου εξερευνούμε την περιοχή γνωρίζουμε την πανίδα και την χλωρίδα της, συναντάμε σπήλαια και επισκεπτόμαστε παλιά μοναστήρια και παραδοσιακούς νερόμυλους.

Ενδεικτικά ορισμένες από τις πιο όμορφες πεζοπορικές διαδρομές

1. Γέφυρα ποταμού Καριτσιώτη – φαράγγι Κερεντάν – Σπηλιά Γάκη
Απόσταση: 3 χλμ.
Διάρκεια: 1 Ώρα
Δυσκολία: μέτρια

2. Νεοχώρι – Αγ.Παρασκευή – καταφύγιο Καραμανώλη
Απόσταση: 5 χλμ.
Διάρκεια: 2 Ώρες
Δυσκολία: μέτρια

3. Αλωνάκι - Παρατηρητήριο
Απόσταση: 3 χλμ.
Διάρκεια: 1 Ώρα
Δυσκολία: μέτρια

4. Αλωνάκι – Πρ. Ηλίας
Απόσταση: 1,5 χλμ.
Διάρκεια: 40 Λεπτά
Δυσκολία: μέτρια

5. Επίσκεψη Μοναστηριών

-Καρύτσα – Ι.Μ.Πελεκητής

Από το χωρίο Καρύτσα περπατώντας σε μία όμορφη διαδρομή ανάμεσα σε έλατα φτάνουμε στην ιερά μονή Πελεκητής που είναι λαξεμένη σε βράχο ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1480 και ολοκληρώθηκε το 1530.
Η μονή βρίσκεται σε υψ.1.440 και αποτελεί μοναδικό μνημείο της περιοχής.
Απόσταση: 3,5 χλμ.
Διάρκεια: 1,5 Ώρα
Δυσκολία: μέτρια

-Καλύβια Πεζούλας – Ι.Μ. Παντελεήμονα

Σύντομη πεζοπορική διαδρομή σε μονοπάτι όπου με αφετηρία το χωριό Καλύβια Πεζούλας διασχίζουμε δάσος με βελανιδιές καστανιές και έλατα και οδηγούμαστε σ΄ ένα όμορφο ξέφωτο που είναι κτισμένο το μοναστήρι.

Απόσταση: 1,5 χλμ.
Διάρκεια: 45 Λεπτά
Δυσκολία: μέτρια

-Μεσενικόλας - Ι.Μ.Κορώνας

Εύκολη πεζοπορική διαδρομή και επίσκεψη ενός από τα ιστορικότερα μοναστήρια της περιοχής που είναι χτισμένο το 13ο αιώνα ανάμεσα στα χωρία Μεσενικόλα και Μοσχάτο σε υψ 1.150μ με πολύ ωραία θέα.

Απόσταση: 5 χλμ.
Διάρκεια: 3 Ώρες
Δυσκολία: μέτρια

6. Επίσκεψη παραδοσιακού νερόμυλου μαντάνια

  • Γέφυρα Κερασιάς – δασικός δρόμος – μαντάνια – μονοπάτι- νερόμυλος

  • Γέφυρα Ανθοχωρίου – καταράχτης.

Τα κατωτέρω προσφέρονται απο την εταιρεία Διαδρομές action sports

Περιοχή λίμνης Ν. Πλαστήρα. Ένα τοπίο μοναδικής ομορφιάς ιδανικός τόπος για ενασχόληση με υπαίθριες δραστηριότητες. Η εταιρία Διαδρομές action sports με έδρα την Καρδίτσα, δραστηριοποιείται στο χώρο των υπαιθρίων δραστηριοτήτων από το 1998, με μια σειρά προγραμμάτων που απευθύνονται σε όλους ανεξαρτήτως. Έχουμε επιλέξει ως κύριο τόπο δράσης και υλοποίησης των προγραμμάτων μας την περιοχή της λίμνης Ν. Πλαστήρα καθώς και την ευρύτερη περιοχή των Αγράφων. Στόχος των προγραμμάτων μας είναι η επαφή των ανθρώπων με την φύση με μία διαφορετική προσέγγιση και η μεταξύ τους επαφή, μέσα από παιχνίδια συνεργασίας και δραστηριότητες αναψυχής. Επιλέξτε μία από τις προτάσεις μας και αφήστε τον εαυτό σας ελεύθερο να βιώσει με όλες του τις αισθήσεις τα πρωτόγνωρα συναισθήματα και τις μοναδικές εμπειρίες που προσφέρει η επαφή και η ενασχόληση με τα σπορ στη φύση.
ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Action Sports Σμύρνης 8 Καρδίτσα Τηλ & fax: 24410 76781 e-mail: info@diadromesactionsports.gr
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ: Η εταιρία μας διοργανώνει μονοήμερα και διήμερα προγράμματα υπαιθρίων δραστηριοτήτων (πεζοπορία, canoe, canyoning, στίβο περιπέτειας, παιχνίδι προσανατολισμού, ορειβασία, διαβίωση στο δάσος ) καθώς επίσης 7ήμερα καλοκαιρινά ορειβατικά camp για παιδιά ηλικίας από 6-16 ετών και ειδικά προγράμματα για σχολεία, εταιρίες, συλλόγους. Παράλληλα κατόπιν συνεννόησης μαζί σας μπορούμε να διαμορφώσουμε ένα πρόγραμμα σύμφωνα με τις δικές σας προτιμήσεις και επιθυμίες και με ένα συνδυασμό δραστηριοτήτων
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: Σε όλες τις δραστηριότητες μας χρησιμοποιείται ο απαραίτητος εξειδικευμένος εξοπλισμός προκειμένου να διασφαλιστεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό η ασφάλεια των συμμετεχόντων. Παράλληλα γίνεται ενημέρωση για τον ατομικό εξοπλισμό που θα πρέπει να έχει ο κάθε συμμετέχων (παπούτσια, ρουχισμό κ.λπ) ανάλογα με τις δραστηριότητες που θα συμμετάσχει.
ΑΣΦΑΛΕΙΑ: Όλα τα προγράμματα μας πλαισιώνονται από ειδικά εκπαιδευμένους συνοδούς και καθηγητές φυσ. αγωγής οι οποίοι σε συνδυασμό με τον εξειδικευμένο εξοπλισμό εξασφαλίζουν την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή των δραστηριοτήτων. Τα προγράμματα διαμορφώνονται και σχεδιάζονται με τέτοιο τρόπο ώστε να προσαρμόζονται στην ηλικία ,την γενική φυσική κατάσταση και τις προηγούμενες εμπειρίες που έχουν τα άτομα από αντίστοιχες δραστηριότητες, με στόχο πάντα να προσφέρουν την μέγιστη ικανοποίηση και ασφάλεια.